У Львові ходою відзначать День Героїв

Субота, 27 травня 2017, 18:22
Заплановані також відвідини пам’ятників Романові Шухевичу та Степанові Бандері.
У Львові ходою відзначать День Героїв

28 травня на Львівщині  відбудуться урочисті заходи із нагоди відзначення Дня Героїв.

У цей день вшановують пам'ять всіх українців, що пожертвували власним життям у боротьбі за свободу та Незалежність України.

Передбачається, що понад 1000 учасників пройдуть містом урочистою ходою, а 20 зведених хорів області виконають національний Гімн України біля пам’ятника провідника ОУН Степану Бандері.

Розпочнеться святкування об 11:00, з покладання квітів до пам’ятника головному командирові УПА генерал-хорунжому Романові Шухевичу у Білогорщі. 

Звідси візьме старт 18-та щорічна естафета «Вогонь пам’яті героїв» за участі студентів Львівського державного університету фізичної культури. 

Опісля відбудеться покладання квітів до могил Героїв на Личаківському кладовищі та чин панахиди.

О 13:15 біля пам’ятника Тарасові Шевченку почнуть формувати колону,  до якої приєднаються патріотичні, ветеранські та волонтерські організації, учасники АТО, родини Героїв Небесної Сотні, медики Майдану та учасники Революції Гідності, молодіжні громадські організації, ліцеїсти, школярі та студенти. Хода завершиться біля пам’ятника Степану Бандері у Львові.

У межах відзначення Дня Героїв з 10:00 у сквері «На валах» експонуватимуть виставку «Алея Героїв», а центральними вулицями міста пройдуть патрулі в одностроях українських збройних формувань періоду національно-визвольної боротьби, які вітатимуть зі святом львів’ян та гостей міста.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments