У Львові відбулась зустріч з Мирославою Гонгадзе

Максим Бурич  |  П'ятниця, 26 травня 2017, 17:59
Погляд на українські медіа з іншого континенту та складнощі життя сьогодні обговорили на зустрічі «#ЗаЖиве» у Львівській обласній бібліотеці для юнацтва.
У Львові відбулась зустріч з Мирославою Гонгадзе

Сьогодні, 26 травня, відбулась зустріч «#ЗаЖиве» з Мирославою Гонгадзе, яка розповіла про українські медіа з погляду американських колег.

На думку дружити загиблого журналіста, українські медіа часто впливають на глядачів, читачів та слухачів ще старими методами презентації інформації. Гонгадзе нагадала, що формат політичних дискусій, висвітлення інформації та якість продукції, яку видають українські медіа кардинально відрізняються від американської подачі.

«Я часто бачу, що телевізійні баталії політиків, які бачать українці не мають нічого спільного від тих, які існують в Америці. Це зовсім не то. Політики більше переходять на скандал та галасне обговорення. Між тим, реальні політичні дискусії мають зовсім інший формат. Це скоріш обговорення, спокійне та виважене», - розповідає Мирослава Гонгадзе.

На її думку, медійники мають такі ж самі проблеми, як і їх колеги з Америки, проте треба постійно вдосконалюватись, залучати нові методи роботи. Гонгадзе вважає, що нинішні медіа не мають чіткого спрямування, аби глядачі, слухачі та читачі мали вибір в отриманні інформації. 

«Як на мене, українські медіа не мають чіткого розділу, який би допомагав отримувати декілька позицій по будь-якій ситуації. Наприклад в Америці існують декілька каналів, які мають чітку політичну позицію. Будь то ліберальні канали, чи праві. Людина якщо дивиться якісь канали, вона розуміє якого формату новини, або інформацію отримає. Нажаль, в Україні такого немає», - зазначає Гонгадзе. 

Головну «ставку» на медіа і споживачів Мирослава робить на молоді, для яких доступ до повної інформації більш легкий, та молоді люди прагнуть до отримання всебічної інформації.

Більше новин із життя Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments