Дії "Львівгазу" щодо встановлення лічильників визнали незаконними

Олег Довганик  |  П'ятниця, 26 травня 2017, 16:44
НКРЄКП також зобов’язала здійснити перерахунок незаконно здійснених нарахувань
Дії "Львівгазу" щодо встановлення лічильників визнали незаконними

Завдяки активним діям мешканців будинку по вул. Драгана, 30, а саме голови ОСББ Галини Лемець, НКРЄКП визнала дії ПАТ Львівгаз» незаконними.

НКРЄКП також зобов’язала здійснити перерахунок незаконно здійснених нарахувань: «…нарахування за граничними об’ємами споживання природного газу населенням для мешканців будинку за адресою вул. Драгана, 30, у період з 01.12.2016 року по 01.05.2017 є неправомірними…»- йдеться у відповіді, інформує прес-служба львівського "Укропу".

Голова фракції партії у Львівській міській раді Ігор Телішевський зазначає, що «ми здобули першу перемогу над незаконними діями ПАТ «Львівгаз».

«Робота над подоланням свавілля дій компанії Львівгаз продовжується. Незліченна кількість справ розглядаються зараз у судах, то ж ми і надалі продовжуватимемо роботу над встановленням справедливості та дотримання законів усіма, зокрема і таких монополістів, як ПАТ «Львівгаз», - зазначив Телішевський.

Раніше ми писали про те, що у Львові надали докази щодо незаконного встановлення будинкових лічильників газу.

Мешканці міста та представники ОСББ надали інформацію та підтверджуючу документацію щодо незаконного встановлення будинкових лічильників газу. 

Голова ОСББ  Драгана, 30 Галина Лемець  зазначає, що ТОВ "Львівгаз збут" порушує закон. 

"Люди лишаються на пів дня без газу через встановлення загальнобудинкових лічильників. Таким чином львів'янам не дають нормально використовувати свої права", - повідомила львів’янка.

Львів'янам встановлюють загальнобудинкові лічильники, а вже установку індивідуального лічильника в квартирі "Львівгаз" пропонують за кошти, а не безкоштовно, як це передбачається законом.

Проблема з лічильником відбулась за адресою вул Володимира Великого,46. Голова правління ОСББ Юліан Сліпецький розповів про порушення постанови НКРЕКП в своєму будинку. 

За словами голови ОСББ, "Львівгаз" не провів всю процедуру перед встановленням лічильника, а саме: не провели попередження про встановлення, не провели опитування мешканців будинку, згодні чи не згодні вони встановити загальнобудинковий лічильник. 

Таким чином "Львівгаз" змусив виплачувати за газ не 4,4 а 9,8 гривень за куб газу.

Також ми писали про те, що на Львівщині проведуть широку інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо нарахування плати за газ та встановлення індивідуальних лічильників для населення. Таке доручення під час апаратної наради дав голова ОДА Олег Синютка.

Голова Львівської ОДА наголосив, що мешканцям області потрібно чітко роз’яснити механізми нарахування плати за газ та методи встановлення індивідуальних лічильників.

Як зазначалось під час засідання, найбільше мешканці області скаржаться на методи нарахування плати за газ й частина населення області не хоче платити за газ на підставі загальнобудинкового лічильника.

«Людям вигідніше платити, коли вони мають встановлені власні лічильники у своїх помешкання. Треба чітко усе пояснити: якщо є котел, то лічильник встановлює «Львівгаз», якщо тільки газові плитки – нарахування показників здійсюється за загальнобудинковим лічильником, який встановлює держава один на будинок, проте кожен споживач має право встановити індивідуальних лічильник», - сказав голова ОДА й наголосив, що потрібно максимально швидко зняти напругу серед населення через методи нарахування тарифів.

Синютка також відзначив, що «Львівгаз» та «Львівгаззбут» повинні брати приклад із «Львівобленерго», де скарг на показники лічильників майже немає.

Голова ОДА також доручити напрацювати єдиний встановлений взірець інформаційно-роз’яснювального повідомлення, яке буде передано для кожного жителя Львівської області.

«Неналежна організованість роз’яснювальної роботи серед населення є ключовою проблемою, яка створює напругу серед мешканців Львівщини», - підсумував голова Львівської ОДА.

comments powered by HyperComments