Проекти по будівництву сміттєпереробного заводу у Львові завершать до кінця року

П'ятниця, 26 травня 2017, 15:02
Окрім цього, місто отримало погодження проекту щодо невідкладних робіт по дамбі на полігоні в Грибовичах.
Проекти по будівництву сміттєпереробного заводу у Львові завершать до кінця року

За словами міського голови Львова Андрія Садового, до кінця цього року місто планує завершити усі роботи щодо проекту по будівництву заводу і приступити до виконання першого етапу робіт. 

“Ми не зможемо збудувати завод за 1 місяць, це складний процес. Ми маємо амбіцію збудувати завод з глибинної переробки відходів. Це буде чи не перший завод в Україні”, - повідомив Андрій Садовий.

Мер Львова додав, що вже є рекомендації компанії Еджіс, яка проаналізувала різні варіанти і пропонує, щоб такий завод був збудований на території ТЕЦ-2. 

“Це достатньо мудре рішення, яке ще потребує акцептації міською радою. Поза тим, ми плануємо до кінця цього року завершити всю проектну частину по будівництву заводу і приступити до першого етапу будівельних робіт”, - підкреслив очільник міста.

Окрім цього, пакет документів щодо проведення протиаварійних робіт на Грибовицькому полігоні знаходиться на адаптації в українському інституті. 

“Процес рекультивації буде тривати декілька років. Це складний процес. Власне, проект рекультивації дасть можливість припинити функціонування цього полігону, бо це надзвичайно складна споруда”, - зауважив Андрій Садовий.

Нагадаємо, у Львові 30 травня оголосили Днем жалоби за загиблими на полігоні рятувальниками.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments