Львів налагодив співпрацю з Фрайбургом

Максим Бурич  |  П'ятниця, 26 травня 2017, 14:47
В міській раді Львова підписано угоду про співпрацю між містами.
Львів налагодив співпрацю з Фрайбургом

Міський голова Андрій Садовий та мер Фрайбурга Дітер Саломон підписали угоду про співпрацю щодо енергетичної оптимізації окремих районів міста Рясне 1, Рясне 2 та Кам’янка. 

Таким чином вже з вересня 2017 року по серпень 2020 за підтримки Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку, організації Engagement Global  та програми NAKOPA угода почне діяти.

Мета проекту передбачає підвищити енергоефективність у мікрорайоні, включаючи інтеграцію відновлюваних видів енергії і формування свідомості населення. 

«Ми нарешті розпочали плідну співпрацю з Фрайбургом, адже договір про встановлення поріднених зв’язків між Львовом і Фрайбургом було підписано ще 29 серпня 1989 року. Наразі ми дуже раді нашій співпраці на благо районів Рясне 1, Рясне 2 та Кам’янки. Думаю наша спільна робота лише розпочинається», - зазначив Андрій Садовий.

В процесі реалізації плану сталого енергетичного розвитку у Львові планують провести енергетичну оптимізацію на прикладі мікрорайонів Рясне та Кам’янки. Враховуватимуться різні основні напрямки: енергозбереження, енергоефективність, відновлювальні види енергії, формування свідомості.

«Я дуже радий, що завітав у це європейське місто, і радий, що ми підписали угоду про співробітництво. Львів дуже гарне місто, і співпраця з вами буде на користь всім», - зазначив мер Фрайбурга Дітер Саломон.

Угода передбачатиме такі аспекти:

-    Заходи з формування свідомості і залучення громадян до справи ощадного поводження з енергією – проект Schools of Energy (школи енергії) та консультації із заощадження електроенергії.
-    Підвищення енергетичної цінності шкіл шляхом розробки концепцій реконструкції і проведення заходів з реконструкції
-    Підвищення енергетичної цінності багатоквартирного будинку для розробки пілотного проекту з можливістю реплікації на інші будівлі на території міста Львова, а також сприяння створенню ОСББ в житлових комплексах
-    Впровадження енергоефективних технологій на повір’ї школи і на прилеглій території школи, а також на неосвітлюваній вулиці для підвищення рівня поінформованості громадян і якості життя в цьому районі
-    Опрацювання досвіду, отриманого під час виконання проекту з облаштування мікрорайону, для інших проектів у Львові і надання в формі практичних інструкцій з контрольними переліками.

Сьогоднішнє підписання співпраці приведе у Львів близько пів мільйона євро, а витрати за угодою понесе організація  Engagement Global. Кошти, які будуть витрачені з міських бюджетів Львова та Фрайбурга становлять 25 тисяч євро загалом.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments