Балет "Життя" замість балерин на танках: у Львові бронетанковий завод став концертним майданчиком (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 25 травня 2017, 20:29
У Львові гучно відзначили День Європи під гаслом «Україна – Європейський щит!»
Балет "Життя" замість балерин на танках: у Львові бронетанковий завод став концертним майданчиком (ФОТО)

У Львові помпезно відзначили День Європи під гаслом «Україна – Європейський щит!». Святкове дійство розгорнулось просто посеред Львівського бронетанкового заводу. 

«Сьогодні ми беремо приклад із Європи, де мистецтво демонструють на нетрадиційних майданчиках, поєднуючи подекуди, непоєднуване. Цей завод підтримує обороноздатність нашої держави, тут розробляють найсучаснішу бойову техніку. Таким масштабним заходом тут ми хочемо підкреслити і показати нашим поважним іноземним гостям, що мистецтво – це також потужна зброя. Зброя заради миру», - зазначила директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христина Береговська.

Показ виробничих потужностей, парад техніки, хореографічно-пластичні композиції та виступи відомих виконавців у супроводі симфонічного оркестру, світлові та мультимедійні ефекти чекали публіку. 

Присутня на заході віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе звернулась до присутніх зі словами: «Європа для нас – це насамперед вибір. Який ми зробили, за який проливається кров, який ми продовжуємо захищати великими жертвами. Попри те, що ми продовжуємо будувати країну, де панує верховенство права і демократія, ми повинні захищати своє право на суверенність та незалежність. Ми підтверджуємо, що сьогодні ми є частиною не лише європейського простору, але й європейського суспільства». 

comments powered by HyperComments