У Львові запрацював довгоочікуваний музей "Територія терору" (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 25 травня 2017, 20:01
У музеї стартувала пробна експозиція.
У Львові запрацював довгоочікуваний музей "Територія терору" (ФОТО)

Сьогодні, 25 травня, відбулось відкриття першої тимчасової виставки у Меморіальному музеї тоталітарних режимів «Територія терору». Експозиція має промовисту назву: «Проти віри: антирелігійна радянська пропаганда».

Тут можна переглянути особисті речі в`язнів табору, ознайомитись із атеїстичною пропагандою Радянського Союзу, а також ознайомитись зі збіркою книг різних років видання, але на спільну тематику - антирелігійну. 

Попри те, що виставка є тимчасовою, на ній присутні й мультимедійні елементи, зокрема, нарізки старих відеокадрів й мультимедійний екран. У музеї запевняють, що це лише початок, адже майбутня експозиція має мати у собі цілу низку новітніх технологій, які б дозволили відвідувачам не просто переглянути експонати, а й відчути тогочасну атмосферу. 

Особливістю музею також є імпровізований лекторій, де вже сьогодні відбулась перші лекції «Атеїстичний плакат в радянській пропаганді» та «Антирелігійна політика радянської влади у Львові» спільно з Львівським музеєм історії релігії.

Якщо все піде добре, то вже до кінця поточного року на проспекті Чорновола, 45г, буде повноцінний Меморіальний музей тоталітарних режимів «Територія терору». 

comments powered by HyperComments