Одну з найстаріших церков Львова відреставрують

Четвер, 25 травня 2017, 14:19
Розпочалися ремонтні роботи у храмі св. Миколая.
Одну з найстаріших церков Львова відреставрують

Цьогоріч за кошти міста відновлять одну з найстаріших церков — храм святого Миколая по вул. Б. Хмельницького, 28.

Планується покрити споруду бляхою, зробити капітальний ремонт і дренаж на подвір’ї. Роботи проводить підрядна організація КП «Центр Комплекс».

Першочергово проведуть роботи, які запобігатимуть руйнації храму: дощові води стікали під  церкву, де не було колекторів, і підмивали фундамент, на стінах почали з’являтися тріщини, бляха на даху поржавіла і прогнила. 

Із даху встигли демонтувати три хрести, які були в аварійному стані і зараз знаходяться на реставрації.

Окрім цього, у церкві св. Миколая буде повна заміна даху, проведуть гідроізоляцію, повністю відновлять благоустрій території, позаду храму зроблять підпірну стінку, щоб закріпити схил.

“Перед нами стоїть завдання реставрувати хрести, відреставрувати позолоту декоративних елементів, відновлення яблук нижньої частини хреста. Так само кронштейни ми маємо законсервувати і відновити, бо при демонтажі останнього хреста було виявлено, що кронштейн був наполовину зігнилий. Його будемо повністю відновлювати”, - розповів реставратор металу кузні «Оберіг», Юрій Миколаїшин.

З міського бюджету на ремонт храму виділено 3,5 мільйона гривень.

Нагадаємо, церква св. Миколая є однією з найдавніших церков міста, за деякими джерелами, храм уже був збудований у 1300 році. Сакральна споруда є зразком давньоукраїнської архітектури. 

Раніше “Справжня Варта” повідомляла, що у Львові відреставрують чотири святині.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments