Центр розвитку місцевого самоврядування запрацював у Львові (ФОТО)

Олег Довганик  |  Четвер, 25 травня 2017, 11:30
Центр займатиметься підтримкою об’єднаних територіальних громад, які уже створені у області, а також надаватиме консультації для тих, які ще перебувають на етапі створення
Центр розвитку місцевого самоврядування запрацював у Львові (ФОТО)

У Львові урочисто відкрили відокремлений підрозділ установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

Участь у відкритті взяли посол ЄС, голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі, голова Львівської ОДА Олег Синютка, перший заступник голови Львівської облради Андрій Білоус, генеральний консул РП у Львові Рафал Вольскі.

Голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі під час відкриття наголосив, що у центрі «обмінюватимуться ідеями, а також консультуватимуть представників ОТГ.

«Тут можна буде обмінюватись ідеями. Ми будемо консультувати, як можна здійснювати управління територіальними громадами, які створені в Україні», - сказав посол ЄС.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка наголосив, що сьогодні ми відкриваємо Львівщину по-новому.

«Я хочу подякувати країнам ЄС за те історичне рішення, яке з 11 червня ми будемо реалізовувати. За словами нашого класика Хвильового, ми йдемо від геть від Москви і остаточно повертаємось у європейську сім’ю. Наша держава перебуває на етапі проведення швидких і результативних реформ і ми сьогодні є на початку доброго шляху», - зазначив Олег Синютка.

Перший заступник голови Львівської облради Андрій Білоус додав, що Львівська облрада як орган місцевого самоврядування виступає за те, щоб процеси децентралізації в Україні відбувались швидше.

«Альтернативи процесу децентралізації сьогодні нема», - відзначив Білоус.

Як повідомив директор Львівського відокремленого підрозділу установи "Центр розвитку місцевого самоврядування" Андрій Бринь, центр займатиметься підтримкою об’єднаних територіальних громад, які уже створені у області, а також надаватиме консультації для тих, які ще перебувають на етапі створення.

Фактично, центр стане певною площадкою, куди представники ОТГ можуть приходити за будь-якими консультаціями чи роз’ясненнями. Також у центрі проводитимуть навчання, тренінги, ознайомчі поїздки, у тому числі і за кордон, а також писатимуть стратегії, концепції тощо.

comments powered by HyperComments