Укрзалізниця запустить новий потяг зі Львова

Максим Бурич  |  Вівторок, 23 травня 2017, 16:58
Про плани ПАТ «Укрзалізниці» розповів голова правління компанії Войцех Бальчун.
Укрзалізниця запустить новий потяг зі Львова

Сьогодні, 23 травня, під час прес-конференції голова правління ПАТ «Укрзалізниця» заявив про запуск з 1 серпня потягу за маршрутом Львів-Краків. 

«Ми будемо розвивати сполучення з Краковом. Ми хочемо порозумітися з польською стороною,  як це технологічно здійснити, але, можливо, скористаємося пропозицією польських колег, які пропонують задіяти систему «Зсув 2000». Залишилося небагато часу і є певний ризик, але  якщо все буде добре, плануємо запуск маршруту з 1 серпня», – заявив Войцех Бальчун.

Також Войцех Бальчун розповів про плани «Укрзалізниці» щодо вкладання грошей та оновлення рухомого складу потягів (вантажних та пасажирських).

Передбачено, що до 2021 року частка ринку контейнерних перевезень залізницями збільшиться з 29 до 49%. Також для покращення якості обслуговування заплановано збільшити швидкість доставки вантажів на 15%, покращить обіг вагона на 20% та закупівля понад 20 тисяч одиниць. Такі заходи дозволять на 100% задовільнити попит на вантажні перевезення з урахуванням поточного прогнозу зростання вантажопотоків.

Для пасажирів передбачено придбання нового рухомого складу, розширення мережі швидкісних поїздів категорій "Інтерсіті", "Інтерсіті+", " Нічний експрес", оптимізація їх використання, впровадження нових стандартів обслуговування пасажирів. 9 мільярдів гривень буде спрямовано на придбання 400 вагонів, 11 мільярдів - на придбання електропоїздів, 3,5 мільярдів - на дизель-поїзди та понад 10 мільярдів - інвестиція на модернізацію та ремонт наявного рухомого складу.

Голова правління нагадав, що 12 червня почне працювати рейковий автобус Ковель-Холм.

«Налагодження сполучення з польськими Перемишлем, Холмом та Краковом дають можливість інтегруватися із мережею залізничних маршрутів у Польщі, наприклад, у межах системи поїздів Інтерсіті. Це значить, що пасажир, який доїде до цих станцій, зможе спокійно пересісти на інший поїзд і переїхати в будь-яке місто Польщі», ― заявив керівник «Укрзалізниці».

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments