У сквері Св. Юра пропонують зробити дитячий майданчик європейського зразка

Вівторок, 23 травня 2017, 14:11
У місті оголосили відкритий конкурс концептуальних пропозицій.
У сквері Св. Юра пропонують зробити дитячий майданчик європейського зразка

До 18 години 16 червня у Львові буде відкрита реєстрація учасників на Всеукраїнський архітектурний конкурс на найкращу концептуальну пропозицію дитячого майданчика на пл. Святого Юра.

Організатори пропонують розробити у сквері дитячий майданчик європейського зразка неагресивної фонової архітектури, який би не конкурував з пам’ятником Андрея Шептицького. 

Унікальність дитячого майданчика полягає в ландшафтному та пластичному характері.

Ділянка проектування розташована у сквері на площі Святого Юра, історично сформованому у 1897 році за проектом Арнольда Рерінга, у рекреаційній зоні озеленених територій природних ландшафтів. 

У 70-х роках у сквері був збудований дитячий майданчик за проектом студентського проектно-конструкторського бюро Львівського політехнічного інституту з використанням мініатюрних форм замку.

Дитячий майданчик знаходився у незадовільному стані та був демонтований у межах реконструкції площі Святого Юра у 2015 році та прокладення трасування автомобільної дороги, яка частково захопила місце існуючого дитячого майданчика. 

З огляду на це, було обрано нове місце для розташування дитячого майданчика в сквері.

Подати конкурсний проект можна до 30 червня, 18:00. Підсумки конкурсу підведуть 7 липня.

Переможці конкурсу, які посядуть 1 — 3 місця, зможуть отримати грошові премії.

Нагадаємо, конкурс пройде в межах проекту Громадського бюджету Львова “Дитячий простір у сквері Святого Юра“, поданого ГО “Батьки в дії“ та членами організації “Пласт – НСОУ“.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments