Укрзалізниця презентувала нову стратегію розвитку

Максим Бурич  |  Вівторок, 23 травня 2017, 14:19
Сьогодні голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун презентував стратегію розвитку установи.
Укрзалізниця презентувала нову стратегію розвитку

Войцех Балчун презентував стратегію розвитку "Укрзалізниці" 2017-2021 у регіональних філіях товариства.

Стратегія представлена трудовим колективам регіональних філій для її обговорення. Після цього документ буде поданий на розгляд наглядової ради ПАТ "Укрзалізниці" та Кабінету міністрів України.

За словами Войцеха Балчуна, основними цілями розвитку Укрзалізниці є побудова й розвиток ефективної системи корпоративного управління, що ґрунтується на відкритості та прозорості, підвищені привабливості компанії для співробітників та партнерів, провадження соціально відповідальних підходів в управлінні персоналом, підвищенні енерго- й ресурсоефективності, зниження викидів, фокус на екологічній безпеці.

Передбачено, що до 2021 року частка ринку контейнерних перевезень залізницями збільшиться з 29 до 49%. Також для покращення якості обслуговування заплановано збільшити швидкість доставки вантажів на 15%, покращить обіг вагона на 20% та закупівля понад 20 тисяч одиниць. Такі заходи дозволять на 100% задовільнити попит на вантажні перевезення з урахуванням поточного прогнозу зростання вантажопотоків.

Активніше розвиватиметься транзитний потенціал. Інвестиції в сектор вантажних перевезень складуть понад 28 мільярдів гривень інвестицій, за які буде придбано 20 тисяч нових вагонів та модернізовано 50 тисяч вагонів наявних.

Для пасажирів передбачено придбання нового рухомого складу, розширення мережі швидкісних поїздів категорій "Інтерсіті", "Інтерсіті+", " Нічний експрес", оптимізація їх використання, впровадження нових стандартів обслуговування пасажирів. 9 мільярдів гривень буде спрямовано на придбання 400 вагонів, 11 мільярдів - на придбання електропоїздів, 3,5 мільярдів - на дизель-поїзди та понад 10 мільярдів - інвестиція на модернізацію та ремонт наявного рухомого складу.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments