Для львівських підлітків презентують пухнастий артбук

Вівторок, 23 травня 2017, 10:18
Авторка Анна Хьоґлунд спілкуватиметься з читачами.
Для львівських підлітків презентують пухнастий артбук

23 травня, о 19:00 у Львівській копальні кави (пл. Ринок 10) відбудеться презентація артбуку для підлітків Анни Хьґолунд “Про це говорять лише з кроликами”. 

У заходні візьме участь авторка книги, провідна шведська ілюстраторка Анна Хьоґлунд, а також засновники видавництва “Vydavnyctvo”, у якому вийшов артбук, Ілля Стронговський та Лілія Омельяненко.

Після гучного дебюту «Бути мною», це буде друга книга Хьоґлунд українською. 

“Про це говорять лише з кроликами” досліджує думки і життя, порушує питання внутрішнього світу дитини, яка зображена в образі кролика, але виховується в типовій людській родині. 

У артбуці поєднано колажі, фотографії та живопис, що допомагає читачеві зрозуміти кролика: як це «бути іншими», але водночас тяжіти до більшої соціалізації.

“Як і у випадку з “Бути мною”, це книжка, якої дуже не вистачало в 13 років. Коли тебе ніхто не розуміє і ти певен, що це назавжди і цю прірву нічим не заповнити. Коли ранить все, але ти все одно сподіваєшся, що “життя як у всіх” може бути і в тебе”, - підкреслює Ілля Стронґовський.

У видавництві запевняють, що книга підходить і для читання, і для розглядання.

“Нам дуже важливо робити книжки такими, щоб їх хотілося передавати у спадок. Це може стати прекрасним дарунком, як собі, так і друзям, бо глибоко всередині – всі ми кролики”, - додав Ілля Стронґовський.

Окрім іншого, книга незвична на дотик: вибіркова оздоба з флоку робить її пухнастою і волохатою.

Довідково:
Анна Хьоґлунд – провідна шведська авторка та ілюстраторка, працює з такими авторами, як Ульф Старк, Барбра Ліндґрен, Ева Суссо і Гуннар Ліндквіст. У липні 2016 року отримала престижну шведську Премію Астрід Ліндґрен. Перша книга Анни українською – «Бути мною» – вийшла у 2016 році, та розповідає про повсякденне життя 13-річної дівчинки Руси через її думки, переживання та осмислення ролі жінок в історичному контексті. 

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments