У Львові спеціальна комісія вивчатиме факти викрадення комунальних приміщень

Четвер, 18 травня 2017, 17:36
Керівник управління комунальної власності заявила про незаконне відчуження нерухомості.
У Львові спеціальна комісія вивчатиме факти викрадення комунальних приміщень

18 травня, під час сесії Львівської міськради заслухали інформацію управління комунальної власності та юридичного департаменту Львівської міської ради про вжиті заходи щодо повернення нежитлових приміщень, які незаконним чином вибули з комунальної власності.

За словами міського голови Андрія Садового, створена відповідна комісія, яка вивчить факти викрадення міських приміщень. 

“Основною причиною незаконного відчуження стала надмірна відкритість реєстрів і надання можливості доступу до них необмеженій кількості осіб”, - переконана директор юридичного департаменту Гелена Пайонкевич. 

За словами керівника управління комунальної власності (УКВ) Інни Свистун, у листопаді 2016 року було виявлено, що ряд об’ктів вибув із власності територіальної громади міста. З цього приводу УКВ звернулося у прокуратуру, Нацполіцію, СБУ, а у подальшому - написало зверення у НАБУ і юридичний департамент ЛМР для захисту інтересів територіальної громади. 

Окрім цього, було написано скарги на суддів, які не накладали арештів на майно і скарги на нотаріусів, які здійснювали незаконну перереєстрацію.

“У схемі вкрадених об’єктів замішане злочинне угрупування, на яке записано ряд приміщень.  Перепродаж відбувався за їх участі та за допомогою різних юридичних фірм, де засновниками були вказані особи”, - повідомила Інна Свистун.

Як зазначила посадовець, слідче управління проводить досудове розслідування за ч.4. ст.190 ККУ. Усі нежитлові приміщення визнані речовими доказами, 24 з них арештовані згідно з ухвалою Галицького райсуду від 13 квітня 2017 року, а ЛМР визнано потерпілою особою.

Водночас, міський голова Львова наголосив, що з метою належного вивчення фактів, які вказують на незаконність відчуження значної кількості об’єктів комунального майна, створено відповідну комісію комісію.
“Для того, щоб ця тема була максимально публічною, мною створена відповідна комісія, в яку увійшли і керівники районів, і колеги-депутати. ЇЇ очолив заступник міського голови з питань економіки Геннадій Васьків. Тому разом, максимально публічно будемо витягувати це все наверх, і будемо запрошувати представників правоохоронних органів, які хай доповідають у присутності засобів масової інформації”, - зазначив мер Львова, Андрій Садовий.

Нагадаємо, під стінами Ратуші відбувся пікет проти Інни Свистун.

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments