У львівському озері зафіксували перевищення санітарно-екологічних норм

Четвер, 18 травня 2017, 14:13
Водойма — під загрозою знищення через злив нечистот.
У львівському озері зафіксували перевищення санітарно-екологічних норм

Львівське озеро по вул. Тракт Глинянський опинилося під загрозою знищення. На цьому закцентувала увагу голова екологічної комісії ЛМР Ірина Оршак.

Про проблему повідомили місцеві мешканці, які розповіли про масову загибель риби в озері, яке межує з ПАТ «Агрофірми «Провесінь».

“Зі слів мешканців, фірма використовує водойму без жодних правовстановлюючих документів. Це підтверджує і лист ГУ Держгеокадастру у Львівській області (від 04.05.17р)”, - повідомила депутат.

Фахівці обстежили водойму, встановили ряд порушень, перевищення екологічних і санітарних норм. 

“На рекомендації депутатської комісії надати інформацію та припинити правопорушення, очистити озеро не реагують ні директор ПАТ «Агрофірми «Провесінь», ні сільський голова с. Лисинич, що межує з територією поруч озер. До слова, перевірки також встановили зливання нечистот мешканцями с. Лисинич в дане озеро”, – повідомила Ірина Оршак.

Відтак, голова екологічної комісії звернулась до міського голови з проханням вивчити ситуацію та розглянути можливість створення рекреаційної зони поруч чотирьох озер по вул. Тракт Глинянський, напрацювати дорожню карту та передбачити на відповідні дії кошти у міському бюджеті на 2018 рік для реалізації проекту.

Нагадаємо, львів’яни вимагають облаштувати рекреаційні зони навколо Брюховицьких озер.

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments