У Львові вимагають облаштувати рекреаційну зону навколо Брюховицьких озер

Вівторок, 16 травня 2017, 16:41
Громадяни зареєстрували відповідну електронну петицію.
У Львові вимагають облаштувати рекреаційну зону навколо Брюховицьких озер

Днями на сайті Єдиної системи електронних петицій було зареєстровано петицію із вимогою демонтувати огорожу та облаштувати місця відпочинку і зелені зони на території біля Брюховицьких озер.

“Брюховичі – рекреаційний населений пункт на території Шевченківського району м. Львова. Брюховицькі озера в районі «Чебуречної» протягом багатьох десятиліть були місцем відпочинку для великої кількості львів’ян”, - йдеться у петиції.

З огляду на те, що зараз споруджують велодоріжку зі Львова до Брюхович, місцеві мешканці пропонують зробити рекреаційну зону із зеленню, пляжами та місцями відпочинку і велодоріжками та безкоштовним доступом до Брюховицьких озер.

Як йдеться у петиції, озера є частиною територій загального користування, втім надаються в оренду за 6000 грн/місяць за озеро з прилеглою територією загальною площею близько 4 га.

“Орендарі території озер поставили огорожу по периметру озер, внаслідок чого мешканці м. Львова та інші громадяни можуть користуватись озерами лише у літній період і тільки за плату, у зимовий, весняний та осінній період озера повністю закриті ( порибалити, на ковзанах покататись чи просто погуляти навколо озер неможливо), що порушує право мешканців м. Львова на безкоштовне та безоплатне користування водними об’єктами та пляжами”, - зазначають автори документу.

Зсилаючись на ст.88 та ст.51 Водного кодексу України, громадяни акцентують на праві безоплатного користування вказаними водними територіями.

"Львів не має власних рекреаційних водних об’єктів, а Брюховицькі озера знаходяться на найближчій відстані від центру Львова і їх можна використовувати для відпочинку та рекреації львів’ян, у тому числі малозабезпечених категорій – сімей з дітьми, пенсіонерів", - повідомляється у тексті.

Тож, у Львові збирають підписи на розгородження Брюховицьких озер та облаштування відкритих і безкоштовних зон відпочинку.

Більше новин Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments