Стало відомо, які об’єкти відреставрують на Личаківському цвинтарі

Вівторок, 16 травня 2017, 15:49
У Львові триваєк кампанія із ревалоризації об’єктів культурної спадщини.
Стало відомо, які об’єкти відреставрують на Личаківському цвинтарі

У місті розпочався черговий етап співпраці з Міністерством культури і національної спадщини (МКіНС) Республіки Польща, у межах якого польські представники фінансують роботи із відновлення спільних культурних пам’яток у Львові.

Загальна вартість робіт цьогоріч становить 1,2 мільйона польських злотих (пр. 8,2 мільйона гривень).

У числі об’єктів, де відбуватиметься реставрація — музей “Личаківський цвинтар”, який має важливе історико-культурне значення. Деякі експерти пропонують зарахувати його у список культурної спадщини Європи.

Спільна українсько-польська експертна комісія щорічно визначає перелік об’єктів, які підлягають відновленню на “Личакові”, враховуючи критерії історичної ролі похованого, культурну цінність, техніку виконання надгробків тощо.

У 2017 році, на 10 етапі спільних робіт, обрали наступні надгробки, серед яких і місця упокоєння трьох мерів Львова: Міхала Міхальського, Юзефа Ноймана, Тадеуша Рутовського, а також Шаранувича, Матильди Жлобiцької, Казімежа Криницького, pодини Равських, НН, Кароля Скібінського, Якуба Ваґенгауера, pодини Марковських, Ксаверего i Амелії з Ґрабіньських, oo. Кармелітів.

Роботи на “Личаківському цвинтарі” обійдуться у 522 тис.злотих, або 3,55 млн грн.

Нагадаємо, у Львові відновлюватимуть чотири святині.

Більше новин Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments