Чотири львівських святині відреставрують

Вівторок, 16 травня 2017, 15:26
Тривають роботи із відновлення храмів Львова.
Чотири львівських святині відреставрують

У місті триває співпраця із Міністерством культури і національної спадщини (МКіНС) Республіки Польща, в рамках програми ревалоризації у Львові об’єктів спільної культурної спадщини Польщі та України.

Відновлення об’єктів культурної спадщини фінансує Міністр культури Республіки Польща, реалізується проект у співпраці з міським управлінням охорони історичного середовища.

Важливими пам’ятками, які будуть відновлювати цьогоріч є Латинський та Вірменський кафедральні собори, Храм св.апостолів Петра і Павла та Костел св. Антонія Падуанського.

Відтак у Латинському кафедральному соборі Успіння Пресвятої Діви Марії у 2017 році продовжать реставрацію в каплиці Розiп’ятого Христa (каплиці Яблоновських), яку вважають за одну з найцінніших у соборі, а також відновлять вітражі Остробрамської Божої Матері та Бичованого Ісуса, які знаходяться у вікнах південної стіни пресбітерію. Сума робіт — 217 тисяч польських злотих (приблизно 1,47 млн грн).

У Вірменському кафедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці українські та польські реставратори працюватимуть на південній стіні нефу, на що передбачено 133,5 тисяч злотих (₴913 тис).

Храм святих апостолів Петра й Павла (колишній костел ордену Єзуїтів) отримає відновлене склепіння пресбітерію, що оцінюється у 400 тис. злотих, або у 2,8 мільйона гривень.

У Костелі святого Антонія Падуанського стартує черговий етап робіт із реставрації головного вівтаря, які оцінюють у 137 тисяч злотих, або 945 тисяч гривень.

Нагадаємо, на Верецькому перевалі відкриють меморіальний цвинтар січовикам.

Більше новин Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments