Цвісти і пахнути: Львів може стати більш “зеленим”

Вівторок, 16 травня 2017, 14:59
Мешканців міста заохочують озеленювати свої помешкання.
Цвісти і пахнути: Львів може стати більш “зеленим”

До 1 липня у Львові оголошено міський конкурс “Квітучий Львів” із озеленення фасадів, балконів та вікон будинків. Найуспішнішим друзям природи вручать призи.

За словами заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка, заквітчані вулиці, переповнені рослинами сприяють хорошому настрою. А у львів’ян є хороша звичка прикрашати будинки квітами.

“Ми умовно поділили місто на чотири блоки, щоб було зручніше організувати цей конкурс, – проспект Свободи, площа Ринок, бічні вулиці від площі Ринок та все місто Львів”, - пояснив Андрій Москаленко.

Відтак, усі мешканці Львова мають змогу отримати нагороди у номінаціях «Найкращий фасад», «Найкращий балкон» та «Найкраще вікно». Подарунки вручатиме партнер конкурсу - садовий центр «Клуб рослин», який звертатиме увагу насамперед на композицію.

Як запевнив дендролог Орест Олеськів, у центральній частині міста можна забезпечити кращий мікроклімат та естетичну привабливість за рахунок зелені на фасадах, балконах та вікнах Львова. 

“Також це свіже повітря – від цього зростає якість життя і здоров’я мешканців”, - зауважив Орест Олеськів.

Окрім цього, у місті реалізовують проекти із озеленення скверів та доріг. Так, у Франківському районі на вул. Квітневій минулого тижня зрізали старі дерева та висадили 22 саджанці їм на заміну.

Як повідомили у Франківській РА, усього було зрізано 12 тополь, які комісія з оцінки стану зелених насаджень визнала аварійними.

У конкурсі “Квітучий Львів” можуть взяти усі охочі львів’яни, надіславши фото і адресу свого фасаду, балкону або вікна на адресу [email protected]. За детальнішою інформацією слід звертатися за тел: (032) 297 60 28 або 093 018 76 55.

Більше новин Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments