Триває розслідування за фактом загибелі гірників на шахті “Степова”

Вівторок, 16 травня 2017, 11:11
У провадженні призначено гірничо-технічну експертизу.
Триває розслідування за фактом загибелі гірників на шахті “Степова”

У травні цього року надійшов висновок експертної комісії Державної служби України з питань праці щодо розслідування обставин та причин групового нещасного випадку, що мав місце у березні на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля». Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу прокуратури Львівської області.

Після отримання висновку, було призначено гірничо-технічну експертизу у провадженні, по завершенню якої вирішуватиметься питання щодо повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень винним посадовим особам держпідприємства.

Окрім цього, ведуться шість кримінальних проваджень за фактами розкрадання бюджетних коштів, виділених для забезпечення діяльності вугледобувних підприємств області. У зв’язку із неефективністю проведення розслідувань у одному з них, справу передадуть слідчому у львівське управління Нацполіції.

Нагадаємо, 2 березня у 119 конвеєрному штреку шахти “Степова” ДП “Львіввугілля” у с. Глухів на Сокальщині, на глибині 550 метрів  вибух газу метану. У цей час на шахті працювало 172 гірники, у тому числі на аварійній ділянці перебувало 34 гірники. Через вибух метану загинуло 8 гірників і 23 гірники госпіталізовано.

За фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, внаслідок якого сталась одна з найбільших аварій на шахті в Львівській області, яка призвела до загибелі людей, було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 КК України.

Ведеться досудове розслідування.

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments