На Верецькому перевалі відкриють меморіальний цвинтар січовикам

Вівторок, 16 травня 2017, 09:52
Роботи з будівництва майже завершились.
На Верецькому перевалі відкриють меморіальний цвинтар січовикам

Із наступного тижня планують офіційне відкриття на Верецькому перевалі, де підходять до кінця роботи з будівництва і облаштування меморіального цвинтаря січовиків Карпатської України.

«Саме на Верецькому перевалі у далекому 1939 році загинуло понад 600 січовиків Карпатської України. Світла пам'ять, велика подяка та пошана про наших героїв повинна жити завжди», - зазначив голова Львівської облради, Олександр Ганущин.

У цьому місці уже встановили пам’ятні хрести та облаштували територію. Залишається встановити великий центральний хрест та інформаційний щит на чотирьох мовах (українською, англійською, угорською та польською).

Зауважимо, що восени 2008 року, КП "Доля" здійснило пошук місць поховань вояків Карпатської Січі на Верецькому перевалі. Дослідження проводилися в околиці сіл Жупани на Сколівщині та Верб'яж на Воловеччині (Закарпаття).

Як свідчать знайдені під час розкопок матеріали, це були вояки Карпатської Січі – галичани, розстріляні на Верецькому перевалі у березні 1939 р.

Нагадаємо, військовим органом Карпатської України була мілітарна організація "Карпатська Січ", початки якої сягають листопада 1938 року. Своїм основним завданням організація вважала захист Закарпаття від нападів угорських і польських диверсійних загонів.

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments