У Львові відкрився фестиваль єврейської культури

Максим Бурич  |  Понеділок, 15 травня 2017, 18:07
В центрі Львова розпочався фестиваль єврейської культури «LvivKlezFest-2017» який триватиме цілих 3 тижні.
У Львові відкрився фестиваль єврейської культури

В рамках «LvivKlezFest-2017» пройде понад 20 культурних заходів у різних куточках міста, в яких візьмуть участь виконавці з 10 країн світу, а завершить усе грандіозний Гала-концерт просто неба на площі Ринок.

Сьогодні фестиваль відрився у Львівському історичному музеї виставкою «Раритети єврейської спадщини», під час якої всім присутнім продемонстрували предмети іудаїки із приватних колекцій та експонати з львівських музеїв.

Також, стартом тритижневого святкування став святковий концерт у Італійському дворику.

В рамках фестивалю будуть відбуватись виставки «Гебрейський світ» та  «Євреї, котрі прославили Львів».

2 червня в рамках фестиваля на площі Арсенальній, 5 відбудеться Концерт-молитва, присвячений пам'яті євреїв Львова (початок о 14.00).

Під час фестивалю для знавців та аматорів пройдуть два музичних воркшопи та один танцювальний. Окрім того, шанувальникам театрального мистецтва буде цікавою вистава «Напередодні темряви» (за Бертольдом Брехтом) львівського аматорського театру «Дебют» (при ВЄБФ «Хесед-Ар'є»). А для малечі – дитяче свято «Цигеле-мигеле» у Парку культури (27.05 о 12.00) з концертом, розвагами, майстер-класами та кулінарним шоу.

Львів'ян та гостей міста чекають п'ять пішохідних екскурсій (українською та англійською) у різні дні роботи Фестивалю, до яких зможуть долучитися усі бажаючі, хто хоче краще знати єврейську історію міста Лева.

Традиційним завершення Фестивалю «LvivKlezFest-2017» стане феєричний гала-концерт «Мазл Тов!», який відбудеться 4 червня просто неба на пл. Ринок майже протягом цілого дня (13:00-22:00). 

Глядачі побачать костюмовану ходу, зможуть взяти участь у танцювальному майстер-класі, а також почути зірок клезмерської музики та співу, які приїдуть до Львова з різних куточків України, Ізраїлю, США, Великобританії, Австрії, Німеччини, Нідерландів, Польщі, Словаччини, Росії.

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments