У Львові обговорили навчання дітей з особливими потребами

Максим Бурич  |  Понеділок, 15 травня 2017, 12:44
По всій Україні існує потреба в розвитку інклюзивного навчання для дітей з особливими освітніми потребами.
У Львові обговорили навчання дітей з особливими потребами

Сьогодні, 15 травня у Львові відбулась всеукраїнська конференція «Участь батьків дітей з особливими освітніми потребами в організації ефективного інклюзивного навчання». Під час зібрання доповідачі розповіли про основні проблеми, з якими зустрічаються родини де є діти з особливими освітніми потребами. 

Голова правління ГО «Родина» Лариса Самсонова зауважила важливість обговорення та реальних дій по втіленню інклюзивного навчання для дітей.

«Якщо не впроваджувати інклюзію в школах, то ніяких змін у суспільстві не відбудеться. Зараз вік поваги та толерантності кожна людина має право на нормальне повноцінне життя та отримання всіх можливостей суспільства. 

Я дуже радію, коли батьківські колективи з самого початку просувають цю ідею та борються за майбутнє своєї дитини, навіть якщо в неї є особливі потреби», - розповідає Лариса Самсонова.

Голова правління ГО «Родина» зауважила, що більшість проблем виникає ще на початковому рівні, коли батьки погоджуються віддати дитину в інтернат, мотивуючи це більшою захищеністю та комфортом для малюків.

«Ще з самого початку, коли батьки погоджуються на вмовляння та віддають дитину в інтернати – це одна з найголовніших проблем. Пропонується догляд та спеціальні умови для таких дітей, але ж в тому то і проблема. Дитина не може соціалізуватись, і врешті ми маємо таку проблему», - зауважила Самсонова.

Впровадження інклюзивного навчання, на думку експертів має починатись ще з дитячого садочка. Найкращим варіантом стало би навчання 1-2 дітей у звичайних класах, але з додатковими помічниками для дітей з особливими потребами.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments