“Галсільліс” погодило створення національного природного парку “Бойківщина”

Субота, 13 травня 2017, 16:24
З ініціативою створення парку виступила Турківська районна рада.
“Галсільліс” погодило створення національного природного парку “Бойківщина”

До “Регіональної  програми розвитку заповідної справи у Львівській області на 2009-2020 роки” було включено створення НПП “Бойківщина”. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

“Найпроблемнішим питанням при створенні парку є погодження включення земель лісогосподарськими підприємствами області, які не приймають позитивне рішення аргументуючи це різними причинами: від застереження щодо обмеження лісогосподарської діяльності до думки, що площа територій, які перебувають під охороною в межах лісфонду є досить значною”, - йдеться у повідомленні департаменту.

Втім, керівник ОКС ЛГП “Гальсільліс” Володимир Мельник прийняв рішення про погодження включення земель Турківського ДЛГП загальною площею 4073 га до складу парку «Бойківщина».

Найближчим часом сподіваються отримати згоду і від ДП “Боринський лісгосп” та ДП “Турківський лісгосп”.

Слід зазначити, що на території майбутнього парку є понад 750 видів судинних рослин, 174 види тварин, пам’ятки історії та культури (зокрема, церква Собору Пресвятої Богородиці у с. Матків, два музеї, місця визвольної боротьби УГА, ОУН, УПА), бальнеологічні джерела (Розлуч, Івашківці, Боберці), етнічна спільнота бойків.

Окрім іншого, парк може виступити каталізатором відкриття переходу Боберка - Журавін для туристів з Польщі (Бещадський парк народовий) до Українських Карпат.

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments