Львову таки довелося прибрати своє “незаконне” сміття з Буського району

Роман Матвіюк  |  Субота, 13 травня 2017, 13:15
Раніше ми вже повідомляли про “неприємну знахідку” на території Буського району неподалік колишнього військового полігону, на трасі «Буськ-Заводське». Тоді, 8 травня, місцеві жителі виявили свіжі купи Львівського сміття, яке вночі висипали вантажівки.
Львову таки довелося прибрати своє “незаконне” сміття з Буського району

Вчора у Буській районній раді відбулося засідання екологічної комісії, де обговорили даний факт та можливі заходи для запобігання таких випадків у подальшому. Участь у такому обговоренні взяли: голова Буської РДА Петро Мороз, голова райради Богдан Глова, начальник Буського відділення поліції Олександр Марушкевич, прокурор Буського відділу Радехівської місцевої прокуратури Віталій Березяк, голова екологічної комісії Буської райради Ігор Мураль, депутат райради Володимир Гриневич, Буський міський голова Ростислав Сліпець, голова асоціації місцевих рад району Олег Коваль, Боложинівський сільський голова Віктор Дацків.

Розпочав засідання голова райради Богдан Глова, який розповів, що звернення-ультиматум, у якому від міського голови Львова вимагалося протягом 72 годин прибрати вище згадане сміття з нашого району – таки подіяло!

Ще з середи, 10 травня, працівники ЛКП “Львівспецкомунтранс” почали вивозити ці ТПВ, а до обіду 11 травня прибирання завершили повністю. Зазначимо, що це перший такий випадок в Україні, коли Львівська мерія погодилася прибрати своє сміття, яке несанкціоновано висипали недобросовісні перевізники.

Буський міський голова Ростислав Сліпець наголосив, що дане сміття на полігон у Вербляни не повезли, а вивезли за межі Буського району. Сьогодні полігон ТПВ у Верблянах приймає згідно договору 30 тон сміття на день і не більше. На території полігону вже розпочато монтування невеликої мобільної сміттєсортувальної лінії, яка має запрацювати до кінця цього місяця. При такому сортуванні об’єм сміття зменшується у 3-5 раз. Також Ростислав Сліпець повідомив, що полігон заплановано повністю рекультивувати, відповідну документацію вже виготовляють.

Під час засідання присутні також обговорили можливі шляхи запобігання таких випадків у подальшому. І тут домінували дві думки: встановлення відеокамер на основних автошляхах району для постійного моніторингу ситуації та активне залучення небайдужих громадян району.

Якщо у першому випадку постає чимало перепон, як фінансових так і документальних, то у другому їх немає, як таких взагалі. Лише пильність наших жителів, небайдужих громадян, громадських активістів може докорінно змінити ситуацію. Якщо громадяни повідомлятимуть про будь-які підозрілі вантажівки, особливо у темну пору доби, то ефект від цього обов”язково буде . Закликаємо усіх громадян району не бути байдужими, при будь-яких підозрах одразу повідомляти поліцію, місцеву чи районну владу.

Довідка:

Громадські активісти Буського району міському голові Львова Андрію Садовому дали 72 години, щоб вивіз львівське сміття з території колишнього військового полігону, яке вранці 8 травня на трасі «Буськ-Заводське» було скинуте вантажівками. Якщо Садовий не дослухається, активісти завітають до нього у гості із цим сміттям.

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments