Подвір’я Вірменського Собору капітально відремонтували

Субота, 13 травня 2017, 09:31
У Львові відновлюють сакральні пам’ятники культурної спадщини міста та Світової спадщини ЮНЕСКО.
Подвір’я Вірменського Собору капітально відремонтували

Днями відбулось урочисте відкриття подвір'я Вірменського Собору, роботи з впорядкування якого розпочалися у 2015 році з археологічних досліджень та заміни каналізаційного колектора.

Ці роботи тривали один сезон. Потім земля мусіла встоятися і вже з наступного року приступили до мощення дворика бруківкою, де був асфальт. Під асфальтом було виявлено плити-фрагменти надгробних плит, які зараз зберігаються на подвір’ї Вірменської церкви.

Заміну загальносплавної каналізації та водопроводу у подвір'ї Вірменського Собору виконано за кошти міського бюджету м. Львова на суму 563,577 тис. грн. Виконавець робіт – ТзОВ «Західпласт». Роботи по замощенню подвір’я плитами з доповненням бруківки виконувало Приватне підприємство «Архітектурна майстерня «Ренесанс». Освітлення Вірменського провулку (подвір’я) виконано ТзОВ «Ліхт Форум».

Також за кошти міського бюджету виконано роботи з впорядкування території подвір’я Вірменського Собору з колоною Св. Христофора на суму 340,229 тис. грн. Над реставрацією колони Св. Христофора, яка є домінантою дворику, протягом 2015-2016 рр. працювала група реставраторів під керівництвом Анджея Казберука. Роботи фінансувало Міністерство культури Польщі.

Відтак, міський голова Львова вручив рестораторам монети зі зображенням Короля Данила Галицького. Відзнаки отримали Анджей Казберук та Януш Смаза.

Нагадаємо, незабаром у Львові завершать реконструкцію казкового фонтану.

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”. 

 

comments powered by HyperComments