Як у Львові "протестували" проти поліції

Максим Бурич  |  Четвер, 11 травня 2017, 16:39
Більше 10 людей зібрались під стінами ГУ Національної поліції протестуючи проти «свавілля» поліцейських
Як у Львові "протестували" проти поліції

Сьогодні, 11 травня, під будівлею Головного Управління Національної поліції активісти ГО «Автономний опір» провели «перфоманс» проти діяльності поліції в Україні.

За словами активістів, поліцейські вчиняють протиправні дії щодо громадян та влаштовують «репресії».

«9 травня по всій Україні ми мали справу з чергою поліцейських провокацій, з безпрецедентною хвилею поліцейського насильства проти проукраїнських активістів з розгромом штабів українських організацій. Такого терору не було з 30 листопада 2011 року, коли на майдані почалась революція.

Зараз я бачу, що суспільство дещо втомилось від активної революційної боротьби і питання в тому, якщо ми зараз не вийдемо протестувати проти тієї хвилі насильства з боку поліції, то вже завтра може таке статись, що ми прокинемось у другій версії Росії. Саме вона характеризується як раз тоталітарним поліцейським апаратом, репресіями проти активістів і пасивністю громадянського суспільства.

Ми вважаємо, що треба протистояти проти цього вже зараз, бо завтра вже може бути пізно. Тенденція очевидна.

Наші вимоги – знайти та покарати винуватців «поліцейського бєзпрєделу» в Києві 9 травня, покарати винуватців підігрування в Дніпрі тітушкам, які розганяли проукраїнський мітинг та побили ветеранів АТО», - прокоментував активіст ГО «Автономний опір»  Максим Мосейчук.

Довідка:

9 травня у Дніпрі між колоною Опозиційного блоку, яку очолив опальний нардеп Олександр Вілкул, та ветеранами АТО стались сутички.

Пізніше стало відомо, що у побитті ветерана АТО до "тітушок" приєдналась ще й поліція.

В ГПУ вже відреагували на цей інцидент, проте мер міста Борис Філатов повідомив, що майже всіх нападників на бійців АТО вже випустили на волю.

comments powered by HyperComments