Левів та фонтан на Коперника відновлять

Четвер, 11 травня 2017, 13:21
Відповідний проект передали на корекцію «Укрзахідпроектреставрації».
Левів та фонтан на Коперника відновлять

За інформацією Галицької РА, проект із відновлення фонтану “Водолій” по вул. Коперника у Львові уже аналізує на коректує розробник — науково-рестравраційний інститут «Укрзахідпроектреставрація». 

“Проект реконструкції та відновлення фонтану «Водолій» на вул. Коперника був розроблений ще у 2007 році . За цей час відбулося багато змін, як у цінах на матеріали так, можливо, і з’явилися нові, сучасніші підходи до виконання цих робіт”, - аргументував рішення передати проект на корекцію заступник голови Галицької РА, Андрій Зозуля.

Також у фонтані здійснять ремонт підпірних стінок. За попередніми підрахунками, вартість робіт обійдеться у 600 тисяч гривень.

Окрім “Водолія”, на Коперника відновлять криницю з левами, які походять з будівлі старої Ратуші. Уже розроблено ПКД криниці. 

Експертиза оцінила вартість проекту у 90 тисяч гривень, але як розповіла керівник міського  управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко-Швець, об’єкт знаходиться у поганому стані, тож у місті шукатимуть спонсора для дофінансування.

Нагадаємо, у Львові під прицілом мародерів благоустрій парків.

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments