У Львові митці осмислюватимуть “життя після війни”

Середа, 10 травня 2017, 17:22
Неформатний львівський колектив «Склад 2’0» представить глядачам моторошну атмосферу втілення.
У Львові митці осмислюватимуть “життя після війни”

20 травня у Театрі Лесі відбудеться прем’єра вистави-саспенсу про 1947 рік у місті Майнц.

Лейтмотивом вистави стане осмислення «життя після війни», а також підміни понять у головах людей. Актори спробують показати неоднозначність історії, а також життя після та під час війни.

Головні героїні — дві сестри, які опиняються по різні сторони бойової лінії та є втіленням глобальної війни.

Організатори обіцяють здивувати відвідувачів звуковим оформленням вистави, з використанням колонок заради “химерного” ефекту.

За словами директорки театру Лени Лоик, жанр саспенс використовують, аби краще показати внутрішні переживання героїв у поствоєнному просторі.

“Звернувшись до історії Другої світової війни, ми мимоволі переносимось в реалії нашого часу, нам показують через призму минулого всі ті переживання та страхи, що актуальні і зараз. Сумніви, тривоги, страх – все це не зникає, війна кожного з нас, кожного з героїв продовжується всередині них”, - підкреслює Лена Лоик.

Спеціально для вистави музиканти із консерваторії у Кошице (Словаччина) написали експерементальну джазову композицію, а художниця Ольга Довгань-Левицька створила особливу сценографію, яка також зазвучить під час вистави.

Вікове обмеження вистави: 16+.

Довідково:
Театр «Склад 2’0» створений на базі колективу «Другий склад», функціонує з 2015 року у Львові. Серед вистав колективу є чимала кількість авторських п’єс: «І дерева, і люди», «Франко та його жінки», «Синдром предків» та інші. Колектив спеціалізується на формі втілення та прочитання, тому активно гастролював різноманітними фестивалями України.

Нагадаємо, “Реінкарнація Тараса” з Прилук прибуде до Львова.

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті

comments powered by HyperComments