«Перемога» зі смаком спаленої георгіївської стрічки

Максим Бурич  |  Вівторок, 9 травня 2017, 14:43
День вшанування пам’яті полеглих воїнів за Україну у Львові відзначився спаленням георгіївської стрічки та ажіотажем біля «ветерана» у ретро-формі
«Перемога» зі смаком спаленої георгіївської стрічки

Сьогодні, 9 травня, Львів вшановує пам'ять полеглих воїнів та позбавляється від провокаторів та агентів «руського міра».

З 8:30 біля Монументу на Пагорбі Слави чергує біля 300 правоохоронців, патріотична молодь та різні невідомі «під прикриттям». Розкидані по всій площі поліцейські очікували провокаторів та слідкували, щоб не було побоїща.

Через прохолодну погоду більшість присутніх намагались грітись біля «вічного вогню», а вже близько 9:35 молоді люди, які очікували провокацій, все ж їх отримали. До Монументу не квапливим кроком йшла жінка, тримаючи в руках букет бузку, обмотаний «колорадською» стрічкою. Біля входу в меморіальний комплекс бабусю зупинили та спробували провести «виховну бесіду».

«А что такое? Вы вообще убийцы! Приехали на Донбасс и начали убивать наших людей! Убийцы! Провокаторы!», - заявляла жінка і, явно нервуючи, знімала «георгіївську стрічку» з квітів.

Поліція одразу ж взяла жінку під руки та почала проводити до пам’ятника полеглих воїнів. Бабуся вирішила схитрувати та заховала стрічку в кишеню. Пізніше, коли пильні погляди на «ватну жінку» припинились, вона вирішила сховати стрічку на одній з могил воїнів та швидко пішла подалі від монументу.

Ажіотаж і купа розмов про провокативну жінку не стихали хвилин 15, і кожен присутній намагався висловитись за те, що подібні ситуації не мають жодної позитивної ознаки, особливо враховуючи нинішній стан країни, війну та політичні погляди «за поребрик».

Близько 10:30 до Монументу почали сходитись люди з квітами (переважно бузок та тюльпани) та вшановувати пам'ять полеглих воїнів. Представники ветеранських організацій, львів’яни, діти з батьками та спортивна молодь збирались біля Монументу, а вже в 11:00 прийшли священики, аби відслужити панахиду.

Кількість російськомовних «на квадратний метр» різко зросла та придавала заходу негативного «смаку» через пенсіонерів, готових на будь-які провокації. В натовпі не раз було чутно, що присутні притримуються ще радянських поглядів, а головною державою для них і по цей час є Радянський Союз.

Після проведеної панахиди почались фотосесії з пенсіонерами, вкритими медалями, а «вишенькою на торті» став одягнений в стару військову форму дідусь. Наче під час вистави, з гордим поглядом, піднятим підборіддям та пафосними медалями, як виявилось, рядовий солдат армії вирішив стати зіркою заходу. Чоловік розповів, що в нього вся сім’я – кадрові військові, тому «для меня дело чести носить эту форму».

Після перфомансу дідуся у формі та десятків фотографій з «ветеранами війни», найбільш гучною стала знахідка «колорадської» стрічки. Дівчина, з числа патріотичної молоді, знайшла полишену жінкою-провокатором стрічку та спалила її на камери телеканалів.

Після спалювання, фотосесій та небувалої популярності дідуся у формі люди поступово почали розходитись, а патріотична молодь з поліцейськими продовжували слідкувати за порядком біля Монументу на Пагорбі Слави.

comments powered by HyperComments