Сотні військових та учасників АТО вшанували День пам’яті та примирення у Львові (ФОТО)

Максим Бурич  |  Понеділок, 8 травня 2017, 14:08
У Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного пройшли урочисті заходи
Сотні військових та учасників АТО вшанували День пам’яті та примирення у Львові (ФОТО)

Сьогодні, 8 травня, в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного сотні військових, учасники АТО та представники обласної влади вшанували пам'ять полеглих у роки Другої світової війни.

На плацу академії прозвучали слова вдячності полеглим у війні за свободу. Голова Львівської обласної адміністрації Олег Синютка наголосив на важливості пам’яті тих подій для нинішніх військових, які з мужністю захищають нашу державу.

«Саме українські солдати, офіцери – це запорука того, щоби війна не пішла далі вглиб території України.

Я би хотів сьогодні звернутись до військових. Саме сьогодні дуже символічно, що військові сухопутних військ - це діти тих героїв, які зараз охороняють мир на наших територіях, які боронять кордони нашої держави. Ми маємо пишатись тими мужніми синами України, які в день річниці Другої світової війни охороняють мир і спокій нашої країни.

Саме військові роблять все можливе і неможливе для країни, і ми маємо зробити все, аби війна закінчилась», - наголосив Олег Синютка.

Довідка:

День пам'яті та примирення - пам'ятний день в Україні, який відзначають 8 травня, в річницю капітуляції нацистської Німеччини, також цю подію Прийнято розглядати як символ перемоги над нацизмом. Відповідно до Указу Президента України, підписаного 2015 року, метою відзначення є «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу  Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму.

«…з метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, посилення турботи про ветеранів війни, учасників українського визвольного руху цього періоду, жертв нацистських переслідувань, утвердження спадкоємності традицій воїнів — переможців нацизму та нинішніх захисників Вітчизни, консолідації суспільства навколо ідеї захисту України…»

comments powered by HyperComments