Львівські активісти заявили про переслідування

Андрій Самойленко  |  П'ятниця, 5 травня 2017, 16:54
Забудовники продовжують спричиняти тиск на громадських діячів
Львівські активісти заявили про переслідування

Сьогодні, 5 травня, у Львові відбулась прес-конференція львівських та київських активістів, які розповіли про побиття, погрози та розправи з боку влади, правоохоронців та суддів.

Захисники зелених зон Львова постійно потрапляють під переслідування та жорстокі фізичні розправи та знищення майна через відстоювання інтересів громади.

Забудовники, які протиправно розміщують будівлі на заборонених територіях постійно усіляко тиснуть на активістів. Декілька окремих, але об’єднаних однією справою історій розповіли львівські активісти.

Борець з забудовами паркових та інших зелених зон Львова, відомий громадський активіст Віктор Гануляк зауважує на переслідування молодиків, через яких потрапив у лікарню.

 «3 травня цього року на мене був скоєний напад невідомих молодиків, які побили мене битами та приснули в обличчя хімічною речовиною, що спричинила госпіталізацію. Я пов’язую такий напад зі своєю участю 24 квітня у організованій Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Студентське братерство» у Києві прес-конференцією проти забудов зелених зон. Мова там йшла про фабрикування кримінальних справ і тиск на них забудовників. Я на цій прес-конференції оприлюднив прізвища львівських чиновників, які здійснюють незаконні забудови», - повідомив Віктор Гануляк.

Подібна ситуація сталась і з іншим активістом, який самотужки протистоїть свавіллю забудовників.

Ігор Танячкевич боронить зелену зону біля Лікарні №4, де забудовник вже зруйнував зелені насадження, а це десятки тополь та різноманітних кущів. Про законність таких дій Танячкевич розповів:

«Забудовник самовільно захопив і без жодних дозволів збудував два десятки будинків на земельній ділянці комунальної власності. Таке враження, що забудовники сміються над мешканцями, всяко демонструючи свою безкарність. І це все покривається правоохоронцями та судами. Жоден контролюючий чи правоохоронний орган не зумів завадити такому цинічному будівництву. Фактично, лише я самотужки намагаюсь зупинити забудовника», - розповідає Танячкевич.

Ще одна історія боротьби сталась зі львівським активістом Євгеном Малєєвим. Він стверджує, що у парку «Залізні води» відбулась забудова пов’язана з Львівською обласною прокуратурою.

«Незважаючи на чисельні звернення і заяви мешканців, подані до генеральної прокуратури та 4 тисячі підписів проти будівництва у парку «Залізні Води», прокуратура Львівської області збудувала багатоповерхівку на місці загальноміського колектора та двох джерел, які дали назву парку. У паспорті об’єкта первинно замовником будівництва зазначена прокуратура Львівської області, а потім замовником будівництва у паспорті об’єкта стала компанія «Інтегралбуд», - заявляє Євген Малєєв.

comments powered by HyperComments