Необмежений забір та реалізація піщано-гравійної суміші на Стрийщині можуть призвести до екологічної катастрофи, - Роман Матвійців

П'ятниця, 5 травня 2017, 12:53
На місці видобутку гравію у Стрийському районі працює обласна екоінпекція.
Необмежений забір та реалізація піщано-гравійної суміші на Стрийщині можуть призвести до екологічної катастрофи, - Роман Матвійців

Керівник Держекоінспекції у Львівській області Микола Маланич запевнив, що фахівці обстежують відповідні земельні ділянки та очікують на відповідь від підприємців щодо дозволів на видобуток породи.

Разом із тим, депутат фракції “УРОП” у Стрийській райраді Роман Матвійців зауважив, що необмежений забір та реалізація піщано-гравійної суміші на Стрийщині можуть призвести до екологічної катастрофи. Також посадовець звернувся з низкою запитів до органів обласної та районної влади із вимогою пояснити, на яких підставах ПП «СА-НЕКО» розпочало забір піщано-гравійної суміші на землях Підгірцівської сільської ради (поза межами населеного пункту).

Наступного тижня у Стрийській РДА заплановане розширене засідання депутатської комісії з питань земельних відносин, екології, сільського господарства, промисловості, транспорту та доріг, де розглядатимуть питання роботи ПП «СА-НЕКО».

Слід зазначити, що на території Стрийського району господарську діяльність із використанням піщано-гравійної суміші здійснюють ряд підприємств: ПП «СА-НЕКО», ТзОВ «Моріон+», ТзОВ «СГДСЗ», СГ «Мокряни» та інші.

Раніше “Справжня Варта” повідомляла, що місто Броди не готове протистояти надзвичайним ситуаціям.

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments