Юним львів`янам пропонують переглянути традиційну казку на сучасний лад (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 5 травня 2017, 08:32
Ляльковий театр запрошує на виставу "Золоторогий олень".
Юним львів`янам пропонують переглянути традиційну казку на сучасний лад (ФОТО)

Вже наступного тижня у Львівському академічному обласному театрі ляльок відбудеться прем’єра вистави "Золоторогий Олень", яка є однойменною режисерською інтерпретацією Сергія Брижаня поеми Дмитра Павличка.

Про це на прес-конференції розповіла директорка театру Уляна Мороз:

"Золоторогий Олень" – це казка, яку вчать у молодших класах. Вона є символом, з одного боку – дуже доброю, а з іншого – життєвою. Вона нині дуже актуальна", - переконана пані Уляна. 

Клопітка праця команди тривала понад два роки, а старт справі задав вже покійний колишній директор лялькового театру Ярослав Синиця. Режисером вистави став Сергій Брижань – голова спілки лялькарів України УНІМА, а художником – Інеса Кульчицька.

"Ця казка для львів’ян різного віку. Для тих, хто вчить у школі Павличка, і для дорослих, де ця притча дістає мистецьке обрамлення, яка є ціна золота і що є нашим золотом. Чи золотом є роги, чи земля, чи багатства. Можливо, не всі діти зрозуміють сюжет та конфлікт, але, безумовно, матимуть змогу отримати величезне естетичне задоволення", – переконана директорка.

Також у ході розмови керівниця музею анонсувала запуск продажу квитків до Лялькового театру онлайн, а також зазначила, що має надію, що таким чином театр стане ще доступнішим та цікавішим для широкого кола глядачів.

Станом на зараз ціна квитка - 20 грн., у прем`єрні дні - 30 грн. 

comments powered by HyperComments