Вибори в ОТГ: БПП "Солідарність" отримав перевагу у Великолюбінській селищній раді та переміг у Розвадові

Володимир Діденко  |  Понеділок, 1 травня 2017, 11:42
Вчора на Львівщині відбулися перші вибори кандидатів у депутати, селищних і сільського голів трьох об’єднаних територіальних громад, а також кандидатів на посади старост Давидівської сільської ОТГ.
Вибори в ОТГ: БПП "Солідарність" отримав перевагу у Великолюбінській селищній раді та переміг у Розвадові

У трьох об’єднаних територіальних громадах Львівщини 30 квітня пройшли вибори голів та 74-х депутатів місцевих рад, а саме: у Великолюбінській селищній Городоцького району, Магерівській селищній Жовківського району, Розвадівській сільській Миколаївського району.

Загалом можливість проголосувати мали виборці 43-х населених пунктів. Це – близько 26 тис осіб. Проте середня явка по об’єднаним громадам склала 50%.

Так, по Миколаївському району волевиявлення зробили 52% виборців, Городоцький район – 44%, Жовківський район – 54%.

Серед зареєстрованих кандидатів у депутати і кандидатів на посади голів 197 (68,4%) були партійними висуванцями від 10 політичних партій.

За інформацією "Справжньої Варти", "Солідарності" вдалося отримати суттєву перевагу на виборах у Великолюбінську селищну раду: 13 з 16-ти кандидатів-самовисуванців підтримують саме БПП. Головою тут став діючий селищний голова Йосиф Фабрига. Також 4 місця у раді отримала партія "Батьківщина", 3 - Укроп, 2 - РПЛ та 1 - Аграрна партія.

Також джерело у штабі БПП повідомило, що "Солідарність" провела свого кандидата на посаду голови у Розвадівській сільській раді - директора місцевої школи Романа Сидора, який отримав 42% підтримки виборців. 

Як повідомлялось раніше, територіальні виборчі комісії зареєстрували 274 кандидати у депутати (3,7 кандидати на одне депутатське місце) і 14 кандидатів на посади селищних та сільського голів (4,7 кандидати на одну посаду). Найбільше – вісім кандидатів – було зареєстровано в одному з округів у Миколаївському районі.

За словами начальнику відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської обласної державної адміністрації Федора Алєйнікова, у Магерівській ОТГ забракло буквально десяток виборців до необхідних 5 тисяч, аби, відповідно до статті 16 Закону України «Про місцеві вибори», делегувати до селищної ради 26 депутатів, а не 22.

Окрім того, 30 квітня відбулись перші вибори Чишківського, Винничківського, Пасіки-Зубрицького і Кротошинського старост Давидівської сільської об’єднаної територіальної громади Пустомитівського району. За ці посади змагались 9 кандидатів (усі самовисуванці), проте, як повідомляють джерела «Варти», тут обійшлося без несподіванок.

Перемогу за посаду Пасіки-Зубрицького старости очікувано отримав Ігор Бубенчик, колишній секретар сільської ради, який дотепер виконував обов’язки старости. Кротошинским старостою було обрано колишнього голову сільради Григорія Дробенко – також виконуючого зараз обов’язки старости. 

До речі, 30 квітня на проміжних виборах депутата Бісковицької сільської ради Самбірського району за вакантне місце боролися троє кандидатів - усі самовисуванці.

Нагадаємо, що, відповідно до постанов ЦВК від 24.01.2017 №6 та від 14.02.2017 №18, перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 30 квітня 2017 року відбулись у 47 ОТГ 19 областей України.

Наприклад, у Харківській області на виборах в Нововодолазькій ОТГ кандидат на голову від БПП здобув перемогу з результатом 78%. Більшість депутатського корпусу новоствореної громади буде складатися з 17 депутатів від БПП з 26, також 3 депутати пройшло за підтримки БПП, повідомляє "Справжня Варта. Схід".

Більше новин ОТГ та децентралізації читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments