У Львові хочуть будувати біогазовий завод

П'ятниця, 28 квітня 2017, 09:52
Про це розповів заступник директора ЛМКП «Львівводоканал» на Екологічному форумі.
У Львові хочуть будувати біогазовий завод

Комунальне підприємство “Львівводоканал” найближчі три роки реалізовуватиме еко-проект вироблення біогазу з мулу стічних вод. Зокрема, мають плани збудувати біогазовий завод, який зможе зброджувати також органічну частину ТПВ Львова.

За словами заступника директора ЛМКП «Львівводоканалу» Дмитра Ваньковича, у Львові на очисних спорудах накопичено 1,5 мільйона м³ мулу, який при реалізації проекту зможе задовольнити потреби підприємства у електроенергії на 30%. Попередня інвестиція в проект — 31 мільйон євро.

“Водоканалівці” пропонують також створити енергетичний центр на базі очисних споруд, а на базі “Львівводоканалу” та “Львівтеплоенерго” проводити збродження мулу твердих і органічних відходів, а те, що залишиться — спалювати і отримувати тепло.

“Це все в комплексі дозволить виробити теплову енергію і гарячу воду низької собівартості. Такі рішення реалізовані в Скандинавських країнах”, - розповів Дмитро Ванькович.

Ідею підтримав польський експерт, радник голови правління фірми «Еколог» (Польща) Кшиштоф Городоцький, який зазначив, що реалізації проекту з виготовлення біогазу сприяє розташування Львівської ТЕЦ-1.

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments