Львівська міськрада мусить налагодити контроль за машинами, які вивозять сміття, - Гримак

Олег Довганик  |  Четвер, 27 квітня 2017, 13:49
У Львівській міськраді розглядають меморандум щодо поводження із ТПВ
Львівська міськрада мусить налагодити контроль за машинами, які вивозять сміття, - Гримак

Політичні висловлювання тих чи інших політиків щодо сміттєвої проблеми у Львові стали причиною нерозуміння і збурення місцевих мешканців області.

Про це під час сесії Львівської міської ради заявила заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак.

Вона наголосила, що проблема із сміттям у Львові має виключно господарських характер, проте політичні спекуляції на цій темі стали причиною збурення місцевих мешканців.

«Люди обурюються тому, коли не знають, що буде відбуватись», - сказала Гримак.

Вона також додала: «Ми повинні розуміти, що крім великих коштів потрібно позитивно налагодити співпрацю із місцевими мешканцями та представниками громади. Треба йти до людей і важливо, щоб Львівська міська рада скоординувала свою роботу так, щоб очільник Львова спільно із своєю командою налагодив співпрацю і розмову із органами місцевого самоврядування області».

Також Гримак відзначила, що величезне збурення у містах області не дає можливості належно вивозити сміття із міста Львова.

«Інша справа – це контроль. У мене є велике прохання до Львівської міської ради, щоб вона нарешті налагодила контроль за транспортом, який вивозить сміття з міста Львова. Зараз немає ні обліку сміття, ні розуміння того, куди його везуть. Ще раз: потрібно налагодити контроль за транспортом, який вивозить сміття зі Львова у області чи по території нашої держави загалом», - сказала Гримак.

Заступник голови ОДА наголосила, що термін дії меморандуму становить лише два роки.

«Насправді, здається, що це довгий час, але загалом це – малий термін, тому ми повинні напрацювати механізм, що ми бачимо на перспективу. Якщо цього не буде, якщо не буде розуміння у мешканців, а що ж міська рада думає робити зі сміттям за два роки, то знову буде величезний спротив у місцевих мешканців», - підсумувала Ірина Гримак.

 

comments powered by HyperComments