Депутат ЛМР виступає проти “Візит-центру” у Шевченківському гаю

Середа, 26 квітня 2017, 17:44
Веремчук вважає, що спершу слід скерувати кошти на реставрацію пам’яток.
Депутат ЛМР виступає проти “Візит-центру” у Шевченківському гаю

Депутат Львівської міськради і представник бюджетної комісії Валерій Веремчук закликатиме ЛМР не виділяти 24 мільйони гривень на створення “Візит-центру” у Шевченківському гаю, доки не врятують усі пам’ятки скансена. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу “Народного контролю”.

За словами посадовця, із бюджету розвитку Львова виділили додаткових 2 мільйона гривень на реставрацію найбільш критичних об’єктів музею. Також сподіваються, що 3 мільйони скерують на пам’ятки із держбюджету.

“Утім цих грошей не вистачить, аби зробити навіть половину із необхідного. Водночас, в оголошеному конкурсі очікувана вартість «Візит-центру» –24,3 млн грн із бюджету розвитку міста”, – прокоментував ситуацію Веремчук.

Відтак, депутат збирається звернутися до депутатського корпусу та міського голови, аби місто не погоджувало виділення коштів на «Візит-центр».

“Доки не будуть врятовані всі архітектурні пам’ятки у «Шевченківському гаю», витрачати десятки мільйонів на об’єкт, де більшу частину площі відведено під заклади харчування і розваги – злочин. І перед нашими предками, і перед майбутніми поколіннями”, – резюмував Валерій Веремчук.

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments