Чи будуть зміни на львівських кордонах у зв’язку з безвізом?

Максим Бурич  |  Вівторок, 25 квітня 2017, 11:36
25 квітня відбулась прес-конференція начальника Львівського прикордонного загону про зміни після запровадження безвізового режиму.
Чи будуть зміни на львівських кордонах у зв’язку з безвізом?

Сергій Мельник поділився нововведеннями, які чекатимуть на українців під час перетину кордону, після можливого введення безвізового режиму та про роботу прикордонників у пунктах пропуску на Львівщині та сферу їхньої відповідальності.

“Ми відповідаємо за людей, за виявлення зброї, наркотичних речовин. Ми за те, щоб не було порушень. Працівники митниці відповідають за автомобілі та продукти. Безпекова складова лежить на прикордонниках”, - зазначив Сергій Мельник.

Керівник львівських прикордонників підкреслив, що регулювання дорожнього руху - не компетенція прикордонників, тому були проведені наради, аби не виконувати ці функції.

“Наразі цим має займатись поліція”, - сказав посадовець і додав, що у разі введення безвізу, особливих змін від прикордонної служби не буде.

Також будуть введені нові пристрої, які можуть провести контроль служби через 2-3 секунди. 

“Станом на Євро-2012 прикордонна служба могла проводити контроль за 2-3 хвилини”,- розповів Сергій Мельник.

Головний прикордонник наголосив, що великого збільшення витоку українців з країни після впровадження безвізу не прогнозують.

Більше новин із життя Львова і області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments