Як Садового врятували від сміття (ФОТО)

Олег Довганик  |  П'ятниця, 21 квітня 2017, 11:49
Уже наступного тижня у області підпишуть конкретні угоди на прийом сміття зі Львова
Як Садового врятували від сміття (ФОТО)

Вирішення питання із сміттям належить до виключних повноважень органів місцевого самоврядування.

Про це на брифінгу після підписання меморандуму щодо вирішення проблем із ТПВ заявив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Голова ОДА додав, що область двічі рятувала місто від сміттєвого колапсу.

«Також колапс виник перед Великоднем і Львівська ОДА вирішила взяти ініціативу у свої руки. Ми проводили переговори із міськими головами області. Більшість цих зустрічей відбувалась непублічно, адже ці питання є дуже складними. Фінальна зустріч відбулась у вівторок, де ми узгодили текст меморандуму остаточно й протягом трьох днів проговорювали його із міськими головами міст області, говорили із ними щодо вирішення їх соціальних питань. Саме тому підписання відбулось сьогодні», - сказав Синютка.

Він наголосив на тому, що остаточний текст меморандуму вдалось погодити на зустрічі у вівторок й зокрема подякував за роботу голові обласної ради Олександру Ганущину, який знайшов механізм вирішення екологічних питань у області. Сьогодні ж Ганущин перебуває у складі урядової делегації у Варшаві.

Синютка також відзначив, що уже з наступного тижня, за результатами підписаного меморандуму, будуть підписані конкретні угоди на прийом сміття зі Львова.

Також, з його слів, це питання у вівторок буде розглядатись на сесії Львівської обласної ради.

«Думаю, депутати поцікавляться станом справ про те, як підписані конкретні угоди на прийом сміття і як реалізовується меморандум», - сказав голова ОДА.

Нагадаємо, сьогодні у Львівській ОДА підписали меморандум між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою, Львівською міською радою та органами місцевого самоврядування щодо поводження з твердими побутовими відходами, які утворюються у місті Львові.

Курувати захід особисто прибув до Львова віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон.

“Підписання меморандуму дуже важливе, адже у області утворилось багато стихійних сміттєзвалищ. Ми знайшли відповідне рішення, щоб максимально мінімізувати вплив на екологічну ситуацію у області. Питання взяв на контроль особисто В. Гройсман. Це проміжний консенсус, який дозволить міській раді підібрати правильні технології для вирішення проблем з ТПВ”, - зауважив посадовець.

В. Кістіон подякував міським головам, які відгукнулись і погодились допомогти у вирішенні півторарічної проблеми Львова.

У свою чергу, голова Львівської ОДА Олег Синютка наголосив, що громади області є співчутливими:

“Попри велику брехню і політичну тріскотню, не було жодного дня, коли сміття з міста не вивозилося б на полігони області. Ми тричі допомагали Львову зі сміттям і цей меморандум допоможе вирішити проблему, а сміттєпереробний комплекс має бути побудований не тільки для Львова, але й для області. Замість того щоб безумно витрачати кошти на ефемерні перевезення сміття по Україні, краще щоб вони йшли безпосередньо у громади Львівської області”, - зауважив Олег Синютка.

comments powered by HyperComments