У Львові обговорюють, як це — жити в центрі

Максим Бурич  |  Четвер, 20 квітня 2017, 18:57
У місті триває тиждень обговорення умов проживання в старій частині міста.
У Львові обговорюють, як це — жити в центрі

Спільний з Німеччиною проект спрямований на обговорення важливості збереження центральної частини Львова, а саме: зовнішній вигляд фасадів.

Наразі були проведені дослідження, які показують тенденції зміни центру Львова.

обговорення 1

Впродовж 4 років проводились дослідження, опитування та збір даних про життя львів'ян, які живуть в "старій частині" Львова.

Мешканці кожної третьої будівлі старого міста взяли участь в опитуванні.

обговорення 2

98% мешканців історичної частини Львова вважають, що важливо відновити первинний стан будівель. Статистика думки важливості за останні роки зменшилась. Це пов'язують з переходом на більш актуальні проблем львів'ян.

Реставраційні роботи не дуже негативно сприймаються місцевими жителями. Тільки 3% ставляться погано до реставрації, у зв'язку з можливими проблемами через ремонт.

обговорення 3

Найбільша поінформованість населення та готовність до змін була у 2012 році. Це пов'язують з проведенням Євро2012. Наразі львів'яни менше отримують інформації та готові до змін у центрі міста.

Найбільшу відповідальність львів'яни покладають на міськраду, потім держава, ОСББ, ЖЕК і останні - самі мешканці.

обговорення 4

Типові проблеми львів’ян: захаращена територія, проблема з паркомісцями, відсутність озеленення та місць для сидіння, пошкоджена каналізація і мощення.

Експерти наголошують, що багато речей для покращення умов життя львів’яни можуть зробити самотужки, зокрема: проналізувати проблеми спільно з сусідами, записати їх, визначити першочергові питання, засадити місця старого покриття рослинами тощо.

обговорення 5

У ході зустрічі закцентували увагу на історичних будівлях центральної частини міста і закликали мешканців не встановлювати металопластикові вікна, а відновлювати дерев’яні. 

обговорення 7

Міські обговорення триватимуть у Львові до 27 квітня, детальніше — за посиланням.

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments