Львівські активісти хочуть покарати перевізників

Максим Бурич  |  Вівторок, 18 квітня 2017, 14:12
На свята Львовом курсувало менше 30% автобусів від запланованого.
Львівські активісти хочуть покарати перевізників

Як зазначив керівник ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига, норма вихідного дня для Львова — 490 транспортних засобі на маршруті, але Великдень не став відмінним від інших свят, коли перевізники влаштували своєрідний “бойкот”

“Як і на інші свята, на маршрути вийшло порядку 20-25% за суботу. Якщо брати понеділок, то вийшло близько половини транспорту”, - розповів активіст.

За даними Львівської міської ради на маршрути вийшло близько 300 транспортних засобів, хоча по договору мало бути близько 490 одиниць транспорту. Таким чином міська рада визнала той факт, що на маршрути в понеділок не вийшло мінімум 190 транспортних засобів.

“Ситуація є панічною, і на жаль, буде продовжуватись до того моменту, поки у договорах не будуть прописані штрафні санкції за порушення. Наразі у тимчасових договорах не прописані штрафи, тому перевізники не будуть покарані. Проблема не буде вирішена, доки міська рада не заключить договори, в яких буде прописано покарання за порушення”, - зазначив Святослав Товстига.

У ЛМР слова активістів не підтверджують. Зокрема, в.о.  начальника управління транспорту Олег Партика заявив, що усі автобуси виїхали в режимі «вихідного дня» та згідно графіку.

“Середня кількість автобусів на маршруті у місті була 450 одиниць за суботу-неділю-понеділок. В суботу були перебої з GPS-трекерами, які не відображали коректно кількість транспортних засобів в деяких програмах. Я особисто моніторив ситуацію ще з 6 ранку. Моніторив як курсує транспорт на Рясне: і «двійка», і «шістка» курсували нормально, проте пусті. Зауважу, що перевізники отримали за вихідні збитки, бо більшість транспорту курсували пусті”, - сказав посадовець.

Більше новин на тему транспорту Львова і області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments