Сміттєвий заєць-3: фермери Буського району самотужки вивозять львівські "речові докази"

Роман Матвіюк  |  Субота, 15 квітня 2017, 11:22
На Львівщині місцеві фермери самотужки вивезли львівське сміття, яке незаконно скинули водії фур
Сміттєвий заєць-3: фермери Буського району самотужки вивозять львівські "речові докази"

Місцеві фермери Буського району власним транспортом вивезли з села Грабини сміття, яке ще 8 березня скинули фури зі Львова. При завантажуванні сміття були виявлені документи, які підтверджують походження сміття зі Львова.

Ще у червні минулого року Буське комунальне господарство, підписавши відповідну угоду, на кілька місяців дало дозвіл приймати львівське сміття на сміттєзвалище, що у селі Вербляни, однак водії фур не гребували можливістю висипати сміття, де заманеться. Здебільшого це робили під покровом ночі.

«Так сталось в Ожидові де перед новим роком, водії двох фур, нібито заблукали, заїхали на колишнє сміттєзвалище в урочищі Березина, - каже сільський депутат Галина Березяк. – Правда тоді висипати сміття їм перешкодили. Але це встигли зробити їхні колеги на світанку 8 березня на лісовій дорозі за Грабиною. Про даний випадок було повідомлено у правоохоронні органи».

І от нещодавно сміття, яке було викинуте, вивезли. До того часу, як повідомила сільський голова, тривало слідство. А оскільки сміття було речовим доказом, то його і не забирали. Самотужки місцеві не змогли б вивезти.  На підтримку їм прийшли місцеві фермери, бо помітили, що сміття почало вже диміти.

«На те, що воно справді зі Львова, незаперечно вказували чеки із львівських супермаркетів з вулиць Зеленої, Гродоцької і Садової. І не тільки. Вже наприкінці завантажування сміття водій вантажівки знайшов цілий пакет документів – Свідоцтво про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця, проведену у виконавчому комітеті Львівської міської ради», - розповів перший заступник голови Буської РДА Олег Ільків.

Львівське сміття вивезли на Верблянське сміттєзвалище. Як зізнались фермери, їм доводилось їхати двічі, бо сміття було багато, все відразу на транспорт не помістилось.

Раніше ми писали про те, що Садовий хоче, щоб львів'яни зустрічали Великдень зі сміттям, а також про те, що неприємні "подарунки" до Великодня знайшли також в Пустомитах.

comments powered by HyperComments