Незадоволені львів`яни пікетують господарський суд (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 13 квітня 2017, 14:37
Під стінами Львівського апеляційного господарського суду активісти воюють за парк "Знесіння".
Незадоволені львів`яни пікетують господарський суд (ФОТО)

Сьогодні, 13 квітня, під стінами Львівського апеляційного господарського суду, де відбудеться слухання справи щодо незаконної реєстрації незавершеного будівництва (Довбуша,15) компанією "Архібуд" на території Регіонального ландшафтного парку "Знесіння" (Кайзервальд), відбувся пікет громадських активістів та мешканців прилеглих вулиць. 

Пікетувальники принесли з собою шини, інформативні плакати, стенди та роздавали листівки із короткою пам`яткою по незаконній забудові парку. Збираються не вперше і кажуть, що не опустять рук до тих пір, поки справа не буде виграна.

"Ми тут, аби звернути увагу людей на проблему, бо якщо цей об`єкт незавершеного будівництва залишиться законним, то вони зможуть його добудувати. Це посеред парку вони будуватимуть собі все, що завгодно. Далі по плану забудовників у парку мала б бути траса, тому якщо цю ситуацію не зупинити, вона загостриться і за кілька років парку може не залишитись взагалі", - розповіла у коментарі "Справжній Варті" активістка ініціативної групи Оксана Тригуб. 

Вже 26 квітня має відбутись наступний суд, де розглядатимуть факт незаконної вирубки близько двох сотень дерев забудовником:

"Завдяки нашому блокпосту на вул. Довбуша нам вдалось призупинити процес будівництва та розривання гори. Тепер очікуємо від суду правомірних дій та встановлення справедливості. Станом на зараз знищено 200 дерев та трав`яний покрив, але то нічого, наша земля родюча: насадимо, посіємо, відновимо, аби лише залишили парк у спокої", - додала мешканка прилеглої до "Знесіння" вул. Митрополита Липківського пані Алла.  

Сьогоднішній ж суд  так  і не відбувся: судді  "підготувались " до пікету  та  масово  пішли  у відпустку .  Засідання  перенесено  на 20 квітня .  

 

comments powered by HyperComments