У Львівській Цитаделі вшанували пам’ять в’язнів “Шталагу-328”

Вівторок, 11 квітня 2017, 14:29
До скорботних заходів долучились представники обласної та міської влади.
У Львівській Цитаделі вшанували пам’ять в’язнів “Шталагу-328”

11 квітня до заходів з нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів  приєднався Львів та область. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

Біля пам’ятного хреста на території Львівської Цитаделі відправили службу за жертвами режиму та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

Опісля відбувся мітинг-реквієм, у ході якого представники влади області та міста, представники громадських організацій мали змогу висловитися.

Як зауважив перший заступник голови Львівської облради Андрій Білоус, ще досі українці не  винесли уроків із трагедії 20 століття. Досі у світі існують імперські режими, які ставлять свої амбіції вище за людські життя. Українці ж мають пам’ятати про жертви та не допустити повторення історії.

Зауважимо, що Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів відзначають 11 квітня, саме у день входження американських військ на територію Бухенвальду 1945 р.

В Україні зафіксовано майже 300 місць масових страт населення, діяло 180 концтаборів, існувало 50 гетто.У Львові в 1941-1944 роках було три концентраційні табори: Янівський, Єврейське гетто і табір для військовополонених «Шталаг-328», розташований у центрі Львова на території оборонного комплексу XIX ст. «Цитадель».

Більше новин на тему історії читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments