Цьогоріч на Львівщині запустять низку станцій із відновлювальної енергетики

П'ятниця, 7 квітня 2017, 09:52
Про це заявив відповідальний посадовець Львівської ОДА.
Цьогоріч на Львівщині запустять низку станцій із відновлювальної енергетики

Днями стартувала Міжнародна науково-практична конференція не тему відновлювальних джерел в енергії, де виступив  директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації Михайло Мельник. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

За словами посадовця, цьогоріч у області мають плани запустити три вітрових електростанції (69,4 МВт), дві сонячних (75 МВт) та дві міні-гідроелектростанції (510 кВт), що дозволить суттєво збільшити виробництво енергії.

Як зазначив Михайло Мельник, загальна цифра виробленої енергії, яка очікується від усіх об’єктів відновлювальної енергетики на Львівщині сягне 35,3 млн кіловат-годин. Це суттєве збільшення (на 83%), порівняно із 2015 роком.

Львівщина має потенціал для розвитку альтернативної енергетики: станом на сьогодні у області вже працює дві вітрові електростанції (13,2 МВт) та дві сонячних (8,2 МВт). Приватні домогосподарства також активно переходять на альтернативні джерела: діє 70 сонячних установок, потужністю 600,7 кВт.

Більше про відновлювальну енергетику та розвиток Львівщини читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments