Шевченківський гай запрошує на фестини

Четвер, 6 квітня 2017, 11:11
Зустріти Великдень можна на забаві у гаю.
Шевченківський гай запрошує на фестини

16 — 17 квітня у Музеї народної архітектури та побуту у Львові організовують уже традиційні забави під відкритим небом. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

За словами організаторів, свято переповнене красою українських традицій. 

Щорічно тисячі українців у вишиванках відвідують Шевченківський гай на Великдень, і майже одразу потрапляють у дійство “Кривий танець” - стародавню гаївку, яка виконується з танцювальними мотивами.

Територія скансену буде всіяна святковими галявинами, де водитимуть гаївки, співатимуть веснянки та проводитимуть народні гуляння. До заходів долучиться також щорічний учасник дійства ОУМ “Спадщина”, яка організує своє виконання гаївок на галявині біля озерця.

Головною “родзинкою” свята стане Великодній флешмоб, у ході якого більше 1000 осіб об’єднається в “Алея благословення”.

Привітати вірян зі святом зголосилися також фольклорні колективи, християнські спільноти, естрадні виконавці та ансамбль із Австрії (м. Кремс) - “Народна танцювальна група Штайн”.

Для батьків із наймолодшими учасниками свята діятиме окрема галявина із давніми традиційними забавами та гаївочками. Окремо діятиме галявина середньовічних лицарів, де мужні бійці в обладунках проведуть дітям тематичні майстер-класи.

Варто зазначити, що цьогоріч відбудеться рідкісне явище: 16 квітня співпаде Великдень як у католиків, так і православних християн.

Більше новин із культурного та релігійного життя Львова і області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments