Львівська облрада зобов’яже Садового провести рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища

Олег Довганик  |  Середа, 5 квітня 2017, 18:20
Львівська ОДА напрацює проект програми поводження ТПВ
Львівська облрада зобов’яже Садового провести рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища

Депутати Львівської облради сьогодні на сесії розглядають питання Про заходи щодо вирішення критичної ситуації з утилізацією твердих побутових відходів у Львові та Львівській області.

На сесії виступили директор департаменту ЖКГ Львівської ОДА Назарій Романчук та директор департаменту житлового господарства міської ради Сергій Бабак.

У проекті рішення зазначається, що депутати повинні оцінити роботу Львівської ОДА та Львівської міської ради щодо критичної ситуації з утилізацією ТПВ у Львові та області.

Також Львівська облрада хоче зобов’язати міську раду Львова провести позачергові протиаварійні заходи на Львівської полігоні ТПВ у Грибовичах у частині відновлення відвідного інфільтраційного каналу, укріплення дамби згідно проекту, очищення інфільтратів та передачу їх на очисні споруди міста Львова.

Крім того, мерію Львова хочуть зобов’язати провести міжнародний конкурс для відбору виконавця робіт з рекультивації полігону ТПВ відповідно до розробленого ЛОДА технічного завдання.

Також мерію Львова хочуть зобов’язати провести розробку схеми санітарної очистки міста Львова та її виконання, опрацювання запропонованих ЛОДА земельних ділянок для будівництва сучасного сміттєпереробного комплексу, а також посилення контролю над перевізниками, які здійснюють вивіз сміття зі Львова.

Крім того, Львівська облрада хоче доручити Львівській ОДА напрацювати та подати на розгляд обласної ради проект програми поводження ТПВ у Львівській області.    

comments powered by HyperComments