Історію Першої світової на Львівщині досліджуватимуть спільно зі словенцями

Середа, 5 квітня 2017, 12:06
Для цього створять відповідну комісію з науковців.
Історію Першої світової на Львівщині досліджуватимуть спільно зі словенцями

5 квітня відбулась зустріч голови Львівської ОДА Олега Синютки із Надзвичайним і Повноважним Послом Словенії в Україні Наташею Прах, словенськими міністрами, істориками та  науковцями. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

За результатами консультації було прийняте рішення створити спеціальну комісію науковців, які вивчатимуть події Першої світової війни.

Як зауважив Олег Синютка, українці та словенці разом воювали у часи Першої світової війни, а тепер слід спільно вшанувати полеглих.

Ініціатива, окрім глибокого дослідження історичних подій, передбачає вшанування пам’яті загиблих українців та словенців встановленням меморіалів на Львівщині та у Словенії.

Нагадаємо, що Перша світова війна тривала з 1914 до 1918 року  між Троїстим (Четверним) союзом (Німеччина, Австро-Угорщина, Туреччина, Болгарія) та Антантою (Росія, Англія, Франція). На Західній Україні були створені добровольчі формування — молодь “Соколу”, “Січі”, “Пласту”, також був сформований легіон Українських Січових Стрільців (УСС).

Більше про міжнародні відносини Львівщини читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments