Фінансовими питаннями міста Львова займатиметься людина, яка ухилялась від сплати податків

Олег Довганик  |  Вівторок, 4 квітня 2017, 21:02
Мер Львова отримає одразу двох нових заступників
Фінансовими питаннями міста Львова займатиметься людина, яка ухилялась від сплати податків

У Львівській міській раді намічається «кадровий бум»: на черговій сесії пропонують одразу двох нових заступників Львівського міського голови.

Про це у «Львівській політиці» повідомив юрист Юлій Рудницький.

Згідно із його інформацією, на посаду заступника з фінансово-економічних питань пропонуватимуть колишнього директора великої пакувальної компанії «Дупанак-Україна» та ТОВ «Дупанак Таврія» Геннадія Васьківа.

Крім того, мер Львова вважає за потрібне, що теперішній директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Сергій Бабак перейшов на роботу заступника з питань житлово-комунального господарства.

У спільноті також відзначається, що жоден із заступників офіційно не матиме приставку «першого».

«Старий принцип: у зв'язку з кадровими змінами, відповідальності за попередню діяльність виконавчих органів знову нема», - прокоментував це рішення екс-очільник бюджетної комісії Львівської міськради Яромир Самагальський.

Додамо, що Геннадій Васьків є колишнім виконавчим директором ТОВ «Дунапак-Україна» та ТОВ «Дунапак Таврія».

Група Prinzhorn Holding – один із лідерів у Європі по виготовленню гофрокартонного упакування. Австрійська група Prinzhorn Holding, представлена в Україні двома товариствами з обмеженою відповідальністю «Дунапак-Україна» та «Дунапак Таврія». Підприємства групи ведуть діяльність на території України вже тривалий період.

- ТОВ «Дунапак-Україна» та ТОВ «Дунапак Таврія», представники групи Prinzhorn Holding (Австрія),  виробництво та реалізація гофрокартонної упаковки в Україні;

-  400 працівників;

- розмір вкладених інвестицій - 2012-2015 рр.  - 60 млн. Євро;

Відповідальність за мільйонні інвестиції та 400 робочих місць була покладена на Геннадія, але, очевидно, справитися з таким завданням йому стало не під силу і він вирішив зайнятися фінансовими та економічними питаннями міста Львова.

Крім того, органами ДФС встановлено факт ухилення від сплати податків підприємством “Дунапак Таврія”.

Впродовж лютого-березня 2016 року на ТОВ «Дунапак Таврія» відбулася планова виїзна перевірка за період 2012-2014 рр., проведена Головним управлінням ДФС у Херсонській області.

За результатами перевірки згідно акту № 17/21-22-22-01/38045226, виданого Головним управлінням ДФС у Херсонській області від 14.03.2016 р., підприємству донараховано податків у розмірі 8,5 мільйонів гривень та винесено штраф у розмірі 3 мільйони гривень.

Підприємство, очолюване Васьківим, потрапило у реєстр податкових боржників, який є у вільному доступі, що дає змогу пересвідчитися у достовірності поданої інформації.

Проти підприємства відкрито кримінальне провадження, що, очевидно, стало причиною спішного повернення керівника з Херсонщини до Львова, шукаючи притулку під крилом Садового у надії також розігрувати карту про “політичні переслідування”.

comments powered by HyperComments